Last Updated:
Kerstoptreden staat in de krant

Weer leuk stukjes in de krant

 

Zo tof dat zowel de Internet Bode als BN de Stem aandacht besteed aan onze nieuwe stichting Muzikalhuis en onze optredens.

Hieronder is het bericht van BN de Stem, met dank aan Inge Jacobs.

Hoewel de meeste kinderen nog geen ervaring hebben met optreden, heeft Maria Timmers er alle vertrouwen in. ,,De meeste kennen hun teksten en dansjes nu al uit hun hoofd. Ze hebben dan ook zelf meegeholpen om de dansjes te verzinnen en op hun advies is de tekst een paar keer aangepast”, zegt Timmers.
 
De musicaldocente heeft het verhaal zelf geschreven, gebaseerd op het boek De Vierde Koning van Cees Wilkeshuis. ,,Ik zocht op internet naar een leuke musical, maar daar zit een behoorlijk prijskaartje aan. En ik luisterde een paar liedjes, maar die vond ik drie keer niks. Ik ben er zelf voor gaan zitten en toen was het in een weekend gedaan.”
Kinderen van de koning
 
Ze heeft het verhaal wel een beetje aangepast op de kinderen. Het verhaal gaat nu over de kinderen van koning Balthasar, een van de drie wijzen uit het Kerstverhaal.
Timmers had verwacht genoeg te hebben aan de Cuyperszaal in Oudenbosch, maar die blijkt te klein. De voorstelling vindt daarom plaats in Het Kompas in Hoeven. Die start om 14.30 en duurt 50 minuten. Er zijn nog kaartjes te koop voor 2 euro via muzikalhuis@gmail.com of door verkoop aan de deur.